29 Μαΐ 2013

ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:


ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:


1)      Όταν έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μοναδικός ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ είναι ο ΙΔΙΟΣ ο λαός (και ΟΧΙ τα κόμματα): Οι πολίτες προτείνουν, ψηφίζουν, αλλάζουν, συνδιαμορφώνουν, βελτιώνουν ή απορρίπτουν το οποιοδήποτε «σχέδιο νόμου» (με τη μέθοδο της απλής πλειοψηφίας) στη γειτονιά, στο χωριό, στην πόλη και στο ΚΡΑΤΟΣ. Είναι η «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ», όπου ΟΛΟΙ οι πολίτες ενδιαφέρονται και συμμετέχουν ΕΝΕΡΓΑ «στα κοινά».

2)      Όταν έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μοναδικός  ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ είναι ο λαός και η ελεύθερη βούλησή του: Οι ΙΔΙΟΙ οι πολίτες κυβερνούν την Πολιτεία με νόμους που πρέπει να συμφωνούν με τη ΦΥΣΗ, τη ΛΟΓΙΚΗ και τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

3)      Όταν έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όλα τα «μέσα παραγωγής», οι δημόσιες υπηρεσίες, η γη, οι συγκοινωνίες, οι τράπεζες και τα ΜΜΕ αποτελούν ΑΝΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΤΗ εθνική – λαϊκή ιδιοκτησία.

4)      Όταν έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υπάρχει αίσθημα Ελευθερίας, Αξιοπρέπειας, Δικαιοσύνης και συντροφικότητας - για ΟΛΟΥΣ του πολίτες.

5)      Όταν έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΛΟΙ οι πολίτες έχουν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ εισόδημα και ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ιδιόκτητη κατοικία ΔΩΡΕΑΝ Παιδεία και Υγεία, ΠΟΙΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ –στην πόλη και στην ύπαιθρο.

6)      Όταν έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΛΟΙ οι πολίτες έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε ίσες ευκαιρίες, στην αντικειμενική ενημέρωση, στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.-          Τώρα σκέψου: Πόση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ … έχουμε σήμερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας