7 Σεπ 2011

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ...

  -Αρχίζω κάπως..."ανορθόδοξα" : Οι ερευνητές ιστορικοί γνωρίζουν- βάση κάποιων αρχαίων κειμένων- ότι η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου, είχε μια τόσο "παράξενη" χροιά φωνής, ώστε όσοι την άκουγαν να μιλά, αισθάνονταν - από απίστευτη γοητεία μέχρι και...λιποθυμικά επεισόδια.
  -Η Ελληνοαιγύπτια μορφωμένη (και πολύγλωσση) βασίλισσα, είχε καταφέρει να συμπεριλάβει στη φωνή της  ΟΛΟΥΣ  τους τόνους της μουσικής οκτάβας..."Ηχητικό ναρκωτικό", θα λέγαμε σήμερα (υπάρχει κάτι...αντίστοιχο σε site του διαδικτύου)!
  -Ο Σίγκμουντ Φρόυντ είχε συλλάβει το νόημα απ' την αρχή, δηλώνοντας σε κάποιο συνέδριο: "Το ανθρώπινο είδος είναι το μοναδικό που έχει  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  της θνητής φύσης του (προσέξτε, όχι απλά επίγνωση, για  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  μιλάμε)! Συνεπώς, η απώθηση αυτής της "άγνωστης" κατάστασης που ονομάζεται "θάνατος" , οδηγεί τους ανθρώπους σε ένα πλήθος από δραστηριότητες, ώστε να... ξεχνούν την  ΚΟΙΝΗ  τους  ΜΟΙΡΑ".
  -"Ψυχοτρόπες ουσίες", "ψυχοτρόπες καταστάσεις",  ΟΛΑ  (κατά βάθος) είναι...ναρκωτικά - "σκληρά" ή..."μαλακά" , που...υποβοηθούν τον άνθρωπο ώστε να απωθήσει στο υποσυνειδητό του την "ιδέα του θανάτου" ! Το μεγαλύτερο εργαστήριο ψυχοτρόπων ουσιών είναι ο ίδιος ο εγκέφαλος:
  -Ενδορφίνες, λυσεργικό οξύ, σεροτονίνη, ντοπαμίνες και άλλες ουσίες παράγονται  ΜΕΣΑ  στον ανθρώπινο εγκέφαλο (και σε καθημερινή βάση)!  Μουσική, shopping, ποτά, φαγητά, ηλιακό και σεληνιακό φως, ποίηση,τσιγάρο, ταξίδια, συλλογές αντικειμένων και βέβαια δουλειά, χρήμα, έρωτας, σεξ -ΟΛΑ  αυτά προκαλούν εγκεφαλική διέγερση, άρα είναι "ψυχοτρόπες δραστηριότητες" . 
  -Ισως σε μια μελλοντική κοινωνία (τύπου..."Γκάταγκα" - αλήθεια την έχετε δει την ταινία;) ακόμη και το...ΧΙΟΥΜΟΡ  να θεωρήται  ΣΚΛΗΡΟ  ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ !
  -Αν γνωστός αρθρογράφος (Η.Μ) ζει μέχρι τότε, θα καταδικαστεί  σε ισόβια δεσμά - ετεροχρονισμένα- εξ αιτίας κάποιων  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΩΝ  άρθρων και όσοι τα έχουν φυλαγμένα για να τα ξαναδιαβάζουν, ίσως να περάσουν από "ειδικά προγράμματα κοινωνικής προσαρμογής...".Ναι, Η.Μ. θα θεωρηθείς ένα είδος ..."Πάμπλο Εσκομπάρ" του είδους! Δεν είναι τυχαίο ότι και ο (αείμνηστος) Γ.Π. όταν ρώτησε κάποτε τον πατέρα του "τι σόι γυναίκα να παντρευτεί" εκείνος του απάντησε: "Οποια θέλεις, αρκεί  ΝΑ  ΕΧΕΙ...ΧΙΟΥΜΟΡ -όλα τα άλλα θα τα βαρεθείς)!
  Σίγουρα θα με ρωτήσετε "τι γνώμη έχω για το νομοσχέδιο περί (δήθεν) αποποινικοποίησης;" Απαντώ:
  α) ΔΕΝ πρόκειται περί αποποινικοποίησης - ΦΑΚΕΛΩΜΑ των πολιτών ετοιμάζουν...(και όχι μόνον)!
  β) Κερδίζουν  ΧΡΟΝΟ  με τις συζητήσεις, αντιπαραθέσεις κλπ. (λίγο τόχετε αυτό); και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης είναι...ΧΡΗΣΙΜΟΣ!
  γ) Η υπερσυσσώρευση πληροφοριών και γεγονότων  προκαλεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο αδυναμία επεξεργασίας , ανάλυσης και ταξινόμησης των νέων δεδομένων...(από το βιβλίο "ΤΟ  ΔΟΓΜΑ  ΤΟΥ  ΣΟΚ". Της Naomie Clein).
  -Μήπως πρέπει ν' αρχίσουμε ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ; 
  -Κάποιο άλλοι το κάνουν εδώ και καιρό (όχι φυσικά υπέρ μας)!

ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ...

  -Το λεγόμενο "ευρωομόλογο" (όπως και  ΚΑΘΕ  ΕΙΔΟΥΣ  άλλο ομόλογο...) ΕΝΑ μόνον πράγμα υποδηλώνει : Την έλλειψη ρευστού, δηλ. την οικονομική στενότητα!
  -Με απλά λόγια, τα ομόλογα είναι "χαρτιά δανεισμού από τρίτους" με καθορισμένο επιτόκιο (πχ.3,5%) και τυπωμένη πάνω τους την ημερομηνία εξόφλησης τους (πχ. εκδίδεται κάποιο ομόλογο στις 15/9/2011 και "λήγει" δηλ.εξοφλείται, -σ'αυτόν που τα αγόρασε στις 15/9/2012, μ' άλλα λόγια αν ο "αγοραστής" έδωσε 1 δις ευρώ, στο τέλος της "προθεσμίας" θα πληρωθεί, με επιτόκιο 3,5%, 1δις + 35 εκατομμύρια ευρώ). Τα ομόλογα μπορεί να είναι πενταετή, δεκαετή κλπ.- με ανάλογα επιτόκια βέβαια...
  -Τα "χαρτιά" αυτά φέρουν πάνω τους κάποιες υπογραφές που (υποτίθεται...) "εγγυώνται" από τον "εκδότη" του ομολόγου, ότι οι αγοραστές, (βλ. δανειστές) θα πληρωθούν με βεβαιότητα στη "λήξη"του. Και βέβαια- τα ομόλογα μπορούν ν' αλλάξουν χέρια...δηλ. ο αρχικός αγοραστής τους να τα μεταβιβάσει  (για δικούς του λόγους...) κάπου αλλού:
  -Αν , πχ. η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πουλήσει ομόλογα αξίας 150 δις στην Ιαπωνία, δεν αποκλείεται καθόλου αυτά τα... χαρτιά να βρεθούν απρόσμενα στα χέρια των Αμερικανών, Αράβων, ή...Κινέζων: Τα συμπεράσματα δικά σας...
  -Να τολμήσω μια...πρόβλεψη;
  -Μήπως , λέω (μήπως...)οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα (ναι, αυτές που έγιναν τον Οκτώβρη του 2009) ήταν  ΟΙ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ; Μην πάει το μυαλό σας "στο πονηρό" ...
  -Απλά σκέφτομαι ότι  ίσως η "νομενκλατούρα" που κρύβεται πίσω από την κρίση, εκμεταλλευτεί την όλη κτάσταση, ώστε να υπογραφεί (εν χορδαίς και οργάνοις...) μια "συμφωνία" για  ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  : Κι αυτό θάναι μόνον η αρχή...

Συνολικές προβολές σελίδας