23 Ιαν 2013

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ"!


ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»!

Μεθοδευμένα είναι - εδώ και χρόνια - τα προδοτικά σχέδια ΓΕΝΙΚΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της χώρας μας…
«Γνωστοί» οι πολιτικοί που –με κρυφές συμφωνίες και «ειδικά συμβόλαια» (με "όπλο" το ...ευρώ!) -μας οδήγησαν στην εθνική καταστροφή (και πρέπει να οδηγηθούν στα ειδικά δικαστήρια με μία και ΜΟΝΗ κατηγορία: της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!).
-         Ωστόσο, όταν όλα θα έχουν πια τελειώσει (ας ελπίσουμε ΓΡΗΓΟΡΑ!) πρέπει να υπάρξει η «επόμενη ημέρα», όπου η πολιτική και οικονομική διαχείριση ΔΕΝ πρέπει να επαναλάβει τα σφάλματα του παρελθόντος. Χρειαζόμαστε ένα νέο σύστημα πολιτικής διακυβέρνησης, που θα στηρίζεται στις λαϊκές δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από  τη συμμετοχή των ίδιων των Ελλήνων. Σε μια «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ» είναι απαραίτητη η ΕΝΟΤΗΤΑ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και το ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ της όλης διαδικασίας.
-         Πρέπει να διαμορφωθεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ στο σύνολο του πληθυσμού, σύμφωμα  με το μεγάλο αίτημα των καιρών: «Η πολιτική για τους πολίτες !».
Σε μια πραγματική- γνήσια Δημοκρατία, οι πολίτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα γνώμης, πρότασης και ΨΗΦΟΥ για το ΚΑΘΕ ΤΙ που συμβαίνει στον τόπο. Σε μια «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ» οι ευθύνες διαχέονται ισόρροπα σε ΟΛΟΥΣ (και τα ΟΦΕΛΗ επίσης!).
Η δική μας πρόταση είναι «μια Δημοκρατία ΧΩΡΙΣ κόμματα» με ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ΚΥΡΙΑΡΧΟ «κόμμα» το σύνολο του ελληνικού λαού – ο οποίος (επιτέλους!) θα αποκτήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΕΥΘΥΝΗ, μαθαίνοντας να συναποφασίζει  μαζί με τους συμπολίτες του – σε τοπικό αλλά και σε «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ» επίπεδο.
Και όταν μιλάμε για «ομοσπονδιακό κράτος» εννοούμε μια ΝΕΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», 60 αυτοδιοικούμενων περιοχών - νομαρχιών,  (ανάλογο σύστημα αμεσοδημοκρατικής διακυβέρνησης υφίσταται σε Η.Π.Α., Ελβετία, Γερμανία, Ισπανία, κ.λ.π.). Οι πολίτες της κάθε αυτοδιοικούμενης «πολιτείας» θα διαχειρίζονται με ΙΣΟΤΙΜΙΑ και ΕΥΘΥΝΗ την καθημερινότητά τους, προτείνοντας και ψηφίζοντας τους ΤΟΠΙΚΟΥΣ (αλλά και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥΣ) νόμους: - Θα έχουν ως πρότυπο ένα ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ –που ΟΛΟΙ θέλουμε!
- Όλες ΜΑΖΙ οι «πολιτείες» θα αποτελούν (με πρωτεύουσα την Αθήνα) την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», μια ΝΕΑ οργανωτική δομή της χώρας, μαζί με ένα ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ πολιτικής διακυβέρνησης -  από τους ίδιους τους Έλληνες! Ως «ασφαλιστική δικλείδα», για την ορθή λειτουργία του όλου συστήματος, προτείνουμε την εκλογή, με ΑΜΕΣΗ- ΓΕΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, 9 εθνικών εποπτών (ένας από κάθε «διαμέρισμα» της χώρας – Θράκη, Μακεδονία, Ν. Αιγαίου, Πελοπόννησος, Ήπειρος, Θεσσαλία, Στ. Ελλάδα, Ν. Ιονίου, Κρήτη)- που θα έχουν-ανά διετία- την ΕΥΘΥΝΗ για τον έλεγχο της ΟΡΘΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΩΝ των αμεσοδημοκρατικών θεσμών. Εννοείται, ότι αντίστοιχα "τοπικά αμεσοδημοκρατικά συμβούλια" (διετούς θητείας), θα εκλέγονται σε ΚΑΘΕ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" και σε ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ή ΔΗΜΟ.
- Αρκετά μέλη τους θα αναδεικνύονται με κλήρωση. Κάθε πολίτης θα μπορεί - ανά πάσα στιγμή - να προτείνει νόμους για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της περιοχής του, αλλά και ΟΛΗΣ της "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" (δηλ. της ΕΛΛΑΔΟΣ).
- Εννοείται, ότι οι 9 «εθνικοί επόπτες του πολιτεύματος» θα είναι ΙΣΟΤΙΜΟΙ μεταξύ τους και θα φέρουν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ (θα ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ!) για «πράξεις και παραλείψεις» - όπως ορίζει η νομική επιστήμη και η ίδια η Δημοκρατία! (Επίσης, σωστό είναι, να ΜΗΝ έχουν το δικαίωμα επανεκλογής).
Το ΕΘΝΙΚΟ κοινοβούλιο μπορεί να «συνυπάρξει» - με το θεσμό των «κληρωτών βουλευτών», (ΕΝΑΣ από κάθε νομαρχία – «αυτοδιοικούμενη πολιτεία»). Ο ρόλος τους θα είναι –κυρίως- η συζήτηση και η επεξεργασία των διάφορων νομοθετικών προτάσεων που θα έρχονται απ’ ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη χώρα - πριν παραδοθούν στο λαό για επικύρωση ή απόρριψη.

---Ναι, χρειαζόμαστε μια ΝΕΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», ώστε οι Έλληνες ν’ αποκτήσουν –ύστερα από 170 χρόνια ξενόδουλων «κυβερνήσεων» - μια ΑΛΗΘΙΝΗ – «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των πολιτών!».
-         ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ... να ξαναφέρουμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - εδώ στον τόπο που γεννήθηκε!

Ι.Δ. Ζαφειρόπουλος
Ιδρυτής – α΄ υπεύθυνος του ανεξάρτητου –
ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος
«ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!»
(πρώην υποψήφιος με το «ΟΧΙ» στην Α΄ Αθηνών
 στις εκλογές της 6/5/2012)
ΑΘΗΝΑ - ΕΛΛΑΣ

Ηλεκτρομαγνητική μόλυνση στα αστικά κέντρα


Ηλεκτρομαγνητική μόλυνση στα αστικά κέντρα

-         Η ηλεκτρομαγνητική μόλυνση – ακτινοβολία αποτελεί ΔΙΑΡΚΗ ΑΠΕΙΛΗ για την υγεία των πολιτών. Ιδιαίτερα στις λεγόμενες «υπερφορτωμένες» περιοχές του κέντρου της Αθήνας (Κολωνάκι, Σύνταγμα, «ιστορικό κέντρο», Πγκράτι, κ.λ.π.) τα σύρματα δίκτυα Internet, οι εκατοντάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι χιλιάδες κάμερες και η συνεχής – ακατάπαυστη χρήση των laptops, των κινητών τελευταίας «τελευταίας γενιάς», δημιουργούν ένα «ηλεκτρομαγνητικό νέφος» που – βάσει επιστημονικών ερευνών- έχει ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ στην υγεία του πληθυσμού: Καρκινογενέσεις, καρδιοπάθειες (στη χειρότερη περίπτωση…), αδυναμία συγκέντρωσης, εκνευρισμός, πονοκέφαλος, αίσθηση διαρκούς stress, δυσφορία, κόπωση (στις πιο «ήπιες» μορφές της επίδρασης των ηλεκτρομαγνητικών ρύπων στην ατμόσφαιρα του κέντρου της Αθήνας – και όχι μόνον!).
-         Ακριβώς ΠΑΝΩ από τη Νομική Σχολή της Αθήνας ( απ’ όπου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες φοιτητές, εργαζόμενοι, δικηγόροι και απλοί περαστικοί – μια ανάσα απ’ το Κολωνάκι…) υψώνονται δεκάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας – οι περισσότερες στην ταράτσα του κτηρίου ΟΤΕ επί της οδού Σόλωνος και Σίνα γωνία!
-         Σε μικρή απόσταση – στο αντίστοιχο κτήριο ΟΤΕ της οδού Κωλέττη (στα Εξάρχεια), έχουν τοποθετηθεί, επίσης, πολλές κεραίες, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των περιοίκων (σε απόσταση  μόλις 50 μέτρων υπάρχουν σχολεία!). «Καμουφλαρισμένες» κεραίες υπάρχουν σε διάφορες περιοχές. Καλούμε τον κάθε πολίτη να καταγγέλλει  οποιαδήποτε παράνομη (και επικίνδυνη!) τοποθέτηση κεραίας. Βάσει ερευνών, η «απόσταση ασφαλείας» είναι τα 200 μέτρα – τουλάχιστον.
-         ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ η ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
-         ΒΑΖΟΥΝ τα ΚΕΡΔΗ τους πάνω απ’ τις ζωές μας!

Συνολικές προβολές σελίδας