23 Ιουν 2010

ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ



 -Σχετικά με τη γιορτή  πάνω στο ένδοξο "ΑΒΕΡΩΦ" 

  -Αποδείχθηκε (για μια ακόμη φορά) ότι το ΠΟΛΥ (και ΕΥΚΟΛΟ)  χρήμα ,διαβρώνει τους ανθρώπους και αλλοιώνει τη λογική αλλά και το συναίσθημα τους - προς το χειρότερο βέβαια. 

  -Καμία σχέση δεν έχουν αυτές οι κυρίες - που με τα λεφτά των πατεράδων τους και των παπούδων τους καμώνονται ότι " κάτι αξίζουν"  -καμία σχέση με το Ελληνικό φιλότιμο και την Ελληνική Ιστορία.

   -Γυναίκες και άνδρες που στα 40 τους χρόνια (ή στα 55) , οι μόνες δουλειές που έκαναν στη ζωή τους , ήταν να συμμετέχουν σε "events" , πάρτυ στη Μύκονο ή στην Αράχοβα, να προσλαμβάνουν υπηρέτριες και υπηρέτες για τα αρχοντικά τους, προσωπικό για τα καράβια τους και τώρα μας δίνουν και ...συμβουλές για  "ψυχολογία" - που την ξέρουν μόνο από εκλαϊκευμένα βιβλία ή απ' τους ψυχαναλυτές τους, που πληρώνουν πανάκριβα- για να τους πουν αυτά που "θέλουν ν' ακούσουν"...

  -Οι γκαρνταρόμπες αυτών των ανθρώπων θα μπορούσαν να ντύσουν τον πληθυσμό μιας ολόκληρης πόλης- όσο η Λαμία περίπου. 

  -Τουλάχιστον ο ΜΕΓΑΣ  ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ  Αβέρωφ (από την Ηπειρο), αφού δούλεψε ΣΚΛΗΡΑ, πρόσφερε 8.000.000 δρχ. της εποχής- αντιστοιχούν σε 35-40 εκατομμύρια σημερινά ΕΥΡΩ, ώστε να κατασκευαστεί το πλοίο αυτό- που δίκαια φέρει το όνομά του. 
  -Τώρα, πληροφορώ τις κυρίες αυτές που εν μέσω κρίσης και Δ.Ν.Τ. σκορπάνε τα 50άρικα (σε καθημερινή βάση !) , για διασκέδαση , "shopping" και ταξίδια, ότι το πλήρωμα του "ΑΒΕΡΩΦ" -τότε- υποσιτιζόταν  και έπινε νερό , που αυτές - τώρα- ΟΥΤΕ στις πολυτελείς ΠΙΣΙΝΕΣ τους δεν θα έριχναν.

  -ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ  το Πολεμικό Ναυτικό ΑΡΝΗΘΗΚΕ το...φιλοδώρημα- δήθεν "χορηγία" - των...5.000 ευρώ- είναι το ποσό που ξοδεύουν αυτές οι κυρίες σε ημερήσια βάση για τις...ανάγκες τους.!

  -Και επειδή ιστορικά στοιχεία , μορφώνουν όσους και όσες δεν έχουν χρόνο ν' ανοίξουν κανένα βιβλίο- εκτός απ' αυτά που διαφημίζονται εδώ κι εκεί- τους πληροφορώ ότι στις 5/1/1913 (Ναυμαχία της Λήμνου) ο διοικητής της ναυαρχίδας Αβέρωφ, Παύλος Κουντουριώτης είπε (σε ανοιχτή ακρόαση)- ώστε να τα' ακούσουν κι οι Τούρκοι: 
  -"Πλέουμε μεθ' ορμής ακαθέκτου και με τη βοήθεια του Θεού..." (εννοούσε βεβαίως ακόμα και ΕΜΒΟΛΙΣΜΟ προς βύθιση των εχθρικών πλοίων!). 
  -Μόλις αντιλήφθηκαν οι Τούρκοι , ότι ο Υδραίος- μετέπειτα πρωθυπουργός της χώρας- κυβερνήτης του "ΑΒΕΡΩΦ"  ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΤΑΝ καθόλου, κρύφτηκαν έντρομοι στα Δαρδανέλια και ΔΕΝ  ΞΑΝΑΒΓΗΚΑΝ από 'κει.

  - Τα νησιά του Ανατολικού Αγαίου ήσαν πια ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΕΔΑΦΟΣ! (και η Χίος και οι Οινούσες - πατρίδες κάποιων εφοπλιστών- που νομίζουν ότι η οικονομική κρίση , τους κάνει "άτρωτους" , ότι δημιουργούνται "ευκαιρίες" για περαιτέρω προβολή τους...)

  -Αν ζούσε ο Παύλος Κουντουριώτης , φαντάζομαι ότι αν έβλεπε την όλη κατάσταση, θα χρειαζόταν τη βοήθεια μόνον ενός λοστρόμου για να πετάξει στην θάλασσα - χωρίς σωσίβιο - ΟΛΟΝ ΑΥΤΟ τον συρφετό ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ...





Συνολικές προβολές σελίδας