1 Ιουλ 2009

ENA 24ΩΡΟ ΓΥΡΩ ΑΠ΄ ΤΗ ¨ΓΝΩΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ¨


  -Ωρα 6:15 (πρίν ανατείλει ο ήλιος).
  - Τα μικρά -χωρίς διακριτικά- βαν ξεφορτώνουν στα δεκάδες στέκια γύρω από την πλατεία (και σε κοντινούς δρόμους) τα τεράστια (20lt)μπουκάλια που γράφουν απλά στην ετικέτα: 

  -¨Αλκοολούχο ποτό¨. Τιμή καθενός εκάστου στη Βαρβάκειο γύρω στα 20 ευρώ.Τα σφηνάκια που θα προκύψουν αργότερα θα εκατονταπλασιάσουν το ¨κεφάλαιο¨... 
  -Φυσικά οι ιδιοκτήτες κοιμούνται ήρεμοι στα πολυτελή και καλοφτιαγμένα σπίτια τους, σε ακριβές περιοχές των βορείων και των νότιων προαστίων. 
  -Οι δρόμοι είναι σχεδόν άδειοι (με εξαίρεση το ¨γνωστό¨ περιπολικό της Ασφάλειας).

  -Ωρα 6:40.
  - Οι αλλοδαποί ¨πάσης φύσεως¨ καθαριστές αναλαμβάνουν δουλειά: Ηλεκτρικές σκούπες,λάστιχα με νερά, πατσαβούρες και φαράσια είναι τα ¨όπλα¨ τους στην προσπάθεια να καθαρίσουν όλη τη βρωμιά της περασμένης βραδιάς. 
  -Αν βρούν -βέβαια- κάτω λίγο χασίς (ή κοκαϊνη) το βάζουν διακριτικά στην τσέπη τους. Οι λιγοστοί γονείς πού συνοδεύουν τα παιδιά τους στα λεωφορεία των ιδιωτικών σχολείων κάνουν ένα παράξενο κοκτέϊλ με τους εργάτες του Δήμου πού νωχελικά αρχίζουν κι αυτοί το έργο τους.

  -Ωρα 7:50.
  - Η κίνηση είναι τώρα σχεδόν κανονική: 
  -Από πάνω είναι τώρα το ελικόπτερο του ΣΚΑΙ (τί να δεί; κάθε μέρα όλα ίδια είναι...),οι -μάλλον λιγοστοί μαθητές διαβαίνουν τους δρόμους για τα δημόσια σχολεία, ενώ κάποιος ¨άλλος γνωστός ¨ δρόμος (με εκκλησία κοντά ) ¨σφύζει από ζωή και κίνηση. 
  -Αμέτρητα πούλμαν κατεβάζουν μαθητές όλων των ηλικιών για να πάνε στο ¨σχολείο των πρωθυπουργών και των δημασιογράφων¨. 
  -Τα παιδιά έχουν κοιμηθεί στα υπέροχα σπίτια τους όπου -γύρω στις 6:00 -τα ξύπνησε η γλυκύτατη γκουβερνάντα τους ¨γκιά να προλάβουν το σχολείο¨. Μερικοί γονείς που ¨έχουν τις δουλειές τους εδώ¨ (δικηγόροι, επιχειρηματίες κ.λπ.) φέρνουν οι ίδιοι τους κανακεμένους-ες τους στο σχολείο ¨επιθεωρώντας¨ ταυτόχρονα και τα στέκια όπου (πολλοί απ΄ αυτούς )είναι μέτοχοι.

  -Ωρα 9:00. 
  -Οι πρώτοι ¨καρεκλοκένταυροι¨ αρχίζουν να πίνουν τον καφέ τους. Δεν εργάζονται ποτέ (να΄ναι καλά ο πλούσιος μπαμπάς που πέθανε νωρίς,το χρηματιστήριο,ή -απλά- η 70 χρονη που ¨σα μάγκες της τα φάγανε όλα¨...).
  -Συγχρόνως οι -συνήθως- νεαροί και καλοντυμένοι (πλήν καταχρεωμένοι) δικηγόροι εμφανίζονται στα γραφεία τους, όπου -για λόγους οικονομίας- το νοικιάζουν 5-6 και 7 μαζί. Τα πάρκιγκ κάνουν χρυσές δουλειές.

   - Ωρα 12:00.
  - Οι πρώτοι αργόσχολοι φοιτητές της παρακείμενης σχολής αρχίζουν το τάβλι (με φρέντο ή φραπέ) στα κοντινά στέκια. Πολλοί απ΄αυτούς θα έρθουν το βράδυ -ξανά-στα ίδια μέρη για ποτό και¨γνωριμίες¨.

  -Ωρα 13:30.
  - Οι μαθητές σχολάνε,το μποτιλιάρισμα αρχίζει στους στενούς δρόμους (;). Τό κεντρικό σημείο του πεζοδρομίου είναι αδιάβατο για τους κανονικούς ανθρώπους (πέφτεις και τσακίζεσαι!,το φτιάξαν -λέει-για τους ¨τυφλούς¨, αυτοί δεν πέφτουν άραγε;)

  -Ωρα 16:00. 
  - ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!
  - Οι κυρίες απ΄τα βόρεια και νότια προάστια κουτσομπολεύουν ασταμάτητα δείχνοντας στις φιλενάδες τα ψώνια τους και πίνοντας τον (πανάκριβο) καφέ τους. 
  -Οι ¨σκουπιδιάρες¨ (απορριματοφόρα) περνάνε κάθε δύο ώρες για να προλάβουν τα σκουπίδια (μπουκάλια κυρίως) από τα γύρω στέκια.
  - Οι οδηγοί, εκνευρισμένοι κορνάρουν ασταμάτητα (κόλαση!). Ενα ασθενοφόρο προσπαθεί ν΄ ανοίξει δρόμο απεγνωσμένα και να σώσει τον ασθενή που μεταφέρει (μάλλον μάταιος κόπος...)

  -Ωρα 18:30.
  - Τα πράγματα ¨ησυχάζουν¨ (τρόπος του λέγειν...) κάπως. Οι δικηγόροι έχουν φύγει (οι περισσότεροι), οι μαθητές και οι φοιτητές έχουν γυρίσει στα σπίτια τους,-όπως και οι πάμπλουτες και σπάταλες κυρίες. 
  -Ειναι η ¨ώρα των φυσιολογικών¨: 
  - Στα παρακείμενα κέντρα (γαλλικό, αμερικάνικο, αγγλικό, ισπανικό, γερμανικό-όλα εδώ είναι μαζεμένα!) οι σπουδαστές προσέρχονται μαζικά και με πειθαρχία για να πάρουν το πολυπόθητο ¨προφίσιενσι¨ (και να δουλέψουν έξω αργότερα!).

  -Ωρα 21:00.
  - Η νύχτα αργεί ακόμα.
  - Μερικοί σπουδαστές απ΄τα ¨κέντρα γλωσσών¨ πίνουν ήσυχα τον καφέ τους συζητώντας ¨πως θα βελτιώσουν τη ζωή τους¨.   -Μια κοπέλα βγάζει το μινάκι που μόλις αγόρασε (λές να΄ναι κινέζικο;). 
  -Ολοι ψάχνουν απεγνωσμένα για κάποιον διάσημο ή ¨επώνυμο¨(λές;).

  -Ωρα 24:00.
  - Η ¨ώρα¨ μηδέν. 
  -Σίγουρα, τα ρολόγια όλων (ROLEX μαϊμού ή λίγα original...)πηγαίνουν σωστά. Σαν να σήμανε συναγερμός στον στρατώνα, έρχονται ΑΠ΄ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ όλα τα ¨είδη¨των ανθρώπων: 
  -Περίεργοι, νεόπλουτοι, λαμόγια, έμποροι(καταλαβαίνετε...) τσιγγανάκια με λουλούδια ,(κολλάνε και σε ηλικιωμένους...),γκόμενες με μίνι συν μαύρο καλσόν (πάντα!) , ¨κλωνοποιημένοι¨ νέοι (και όχι μόνο!) που είναι ¨άγνωστες¨ οι προθέσεις τους και οι μύχιες σκέψεις τους. 
  -Τα ¨εικοσάλιτρα¨ της Βαρβακείου περιμένουν κρυμμένα πίσω από τους πάγκους (και ¨μεταμφιεσμένα¨ συχνά...) να μετατρέψουν όλο αυτό το πλήθος σε άβουλη και ανεύθυνη μάζα, που μέχρι τις 6:00 το πρωϊ (με την συνδρομή και άλλων ουσιών...) παραληρεί, στριγκλίζει και αφιονίζεται επιστρέφοντας σπίτι με μηχανάκια κι αυτοκίνητα μαρσάροντας επιδεικτικά.

  - Μια νύχτα ακόμα τελείωσε: 

  - Οι ¨πρωταγωνιστές¨ της θα κοιμηθούν μέχρι τις 3 το μεσημέρι, χωρίς να θυμούνται τίποτα...οι πόρνες (φανερές και κρυφές) γυρίζουν κι αυτές στο κονάκι τους μετρώντας τα λίγα χαρτονομίσματα-το 80% το πήρε ο νταβατζής...

Συνολικές προβολές σελίδας