17 Ιουλ 2009

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (¨παγκόσμια¨...λένε!). 

  -Κατ΄αρχήν κάνουν ΈΝΑ θεμελιώδες λάθος: 
  -Το ¨κράχ¨στις Η.Π.Α. οφείλεται σε υπερπληθωρισμό, εξαιτίας πολεμικών δαπανών (Αφγανιστάν, Ιράκ, κ.λπ.),που οδήγησε σε τραγική διολίσθηση του αμερικανικού δολαρίου.
 
  -Αντίθετα, η έλλειψη ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ στις τσέπες των ΠΟΛΙΤΩΝ της Ε.Ε. (και στις ευρωπαϊκές τράπεζες) οφείλεται στο...ΙΔΙΟ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ της Ευρώπης, πού λειτούργησε-το EURO- ως ¨ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ¨ των πάσης φύσεως ΝΤΟΠΙΩΝ και ΞΕΝΩΝ ΛΟΜΠΙΣ,που αποθήκευσαν τον...ΚΟΠΟ ΤΟΥΣ σε ελβετικές τράπεζες!

  -Ετσι τα χαρτονομίσματα ¨ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ¨ από την κυκλοφορία ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ (και ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ) τη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ τους ΑΞΙΑ, αφού ΔΕΝ ΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ από φόβο...ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ.

  - Τι να βγούν να πουν οι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι; 
  -¨ΒΓΑΛΤΕ¨ ΤΑ ΛΕΦΤΑ από την ΕΛΒΕΤΙΑ για να ¨ΖΕΣΤΑΘΕΙ¨ η ΑΓΟΡΑ; (αφού και οι ΙΔΙΟΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ).

  -Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ: 

  -ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των κρατών της Ε.Ε. στα εθνικά τους νομίσματα,ώστε ΝΑ ¨ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ¨ οι κερδοσκόποι να ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΝ τα -πλέον ¨ΑΧΡΗΣΤΑ¨- ΕΥΡΏ ΤΟΥΣ με νομίσματα άλλων κρατών. 

  -Και τι θα γίνουν τα ΑΧΡΗΣΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ; Χαρτοπολτός, όμως είναι η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ σε καιρό ειρήνης...

  -Η άλλη ΛΥΣΗ είναι (δυστυχώς!) η γενικευμένη ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ! 
  -Μένει να ΔΟΥΜΕ τι θα ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ...ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ¨ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ¨


  -Περί ¨εξέλιξης¨ ο λόγος:

  - Αν ερωτηθεί ο μέσος πολίτης πάνω σε μια ¨υποθετική κατάσταση: 
  -Εστω, θεωρητικά, ότι υπάρχει μια χρονομηχανή που μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους 30,40 ή περισσότερα χρόνια πίσω (και βρίσκεται στην Ομόνοια) και μια ΑΛΛΗ
χρονομηχανή (στο Σύνταγμα) που μεταφέρει ανθρώπους ¨μπροστά¨(30,40 ή περισσότερα χρόνια),πού πιστεύετε ότι θα σχηματιζόταν η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΥΡΑ; 
  -Ολοι σχεδόν θα απαντούσαν -χαμογελώντας πονηρά!- ότι η ¨ουρά΄ της Ομόνοιας θα ξεπερνούσε και την πιο τολμηρή φαντασια! 
  -Ο αέρας που ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (άγχος,νέες ασθένειες, θόρυβος, ¨θεοποίηση¨ του χρήματος,καταστροφή του περιβάλλοντος, ηλεκτρομαγνητικό νέφος, διατροφικά ¨σκουπίδια¨ και κλιματολογικές ¨βόμβες¨ που...ΕΜΕΙΣ οι ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ) δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τη ΖΩΗ των προηγούμενων δεκαετιών.

  = ΦΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΥΣΗΣ,ε; 
  -Ποιός μίλησε για κάτι τέτοιο;

  - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΝ αποτελούσε ¨ΙΘΑΓΕΝΕΣ¨ μέρος της γήινης πανίδας,ΔΕΝ θα φερόταν τόσο ΑΣΧΗΜΑ στον ΠΛΑΝΗΤΗ που τον ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ: 

  -Κανένα ζώο ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ¨ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ¨!
  -ΑΝΈΚΑΘΕΝ ,ο άνθρωπος αποτελούσε (και αποτελεί) ένα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ανεπτυγμένο είδος σε ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ που -όμως -τον παρασύρουν να τις ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ σε σκοπούς ¨ μη επωφελείς¨ για την ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ζωής του.

  - ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ¨χαζό σκακιστή¨ που παρασύρεται στο ¨πάρσιμο-φάγωμα¨ ενός αξιωματικού και ενός αλόγου, ξεχνώντας ότι ο αντίπαλος είναι έτοιμος να του κάνει ¨ματ¨(εδώ ο ¨αντίπαλος¨είναι ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ!)

-Πού να ήταν τάχα ο...¨παράδεισος¨ απ΄τον οποίο εκδιωχτήκαμε-σύμφωνα με πανάρχαια κείμενα; (και για ποιούς λόγους;...). 

  -Γιατί μέσα σε 20-30 χρόνια ΑΛΛΑΞΕ προς το ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ η ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ καιαυξήθηκε τόσο η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ σε όλα τα ΕΠΙΠΕΔΑ;
  - Σίγουρα ΥΠΗΡΞΕ (καιΥΠΑΡΧΕΙ )¨ΕΞΕΛΙΞΗ¨ σε κάποια είδη ζωής στη γήινη πανίδα-αν και αυτό συζητιέται ακόμα πόσο αληθεύει, με τις φτωχές ενδείξεις που έχουμε- όμως ΜΙΛΑΜΕ για ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ και ΟΧΙ για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ από ¨κάποιους¨ που έχουν το ΑΓΡΙΟ (αλλά ΚΑΛΛΥΜΕΝΟ!) ΣΥΜΦΕΡΟΝ να ¨ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ¨ με το ζόρι ένα ¨ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ(;)ΕΙΔΟΣ¨ ΧΩΡΙΣ συνδετικό ΙΣΤΟ ανάμεσα στα ΔΥΟ εγκεφαλικά ημισφαίρια (ΛΟΓΙΚΗ και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.) 

  - Η θεοποίηση της ¨ΚΑΡΤΕΣΙΑΝΗΣ- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ¨ λογικής (όχι της ΚΟΙΝΗΣ λογικής!) οδηγεί τον ΜΕΣΟ πολίτη σε μια ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ που -πράγματι- θέλει και ¨ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ¨ για τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ του ή (έστω) την ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ και (ίσως) τη ¨μετατροπή¨ του σε ¨RES¨ (πράγμα), άρα ΠΑΜΦΘΗΝΟ εργασιακό ¨ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ¨, μέσω του οποίου οι ΛΙΓΟΙ (οι πολύ ΛΙΓΟΙ!) θα κατέχουν ΕΞΟΥΣΙΑ και ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ (περί αυτών πρόκειται!) 

  -Αν -για παράδειγμα-σε 2-3 χρόνια, ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ να τοποθετήσουν ¨μικροτσίπ¨ για τον ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ τους μέσω computer,αυτό θα έίναι ¨ΕΞΕΛΙΞΗ¨;

  - Νομίζω ότι ο Αδόλφος Χίτλερ θα ζηλεύει από ΄κει που βρίσκεται (οι ¨συνεχιστές¨του πάντως, τώρα ¨κρύβονται¨ καλύτερα -γι΄αυτό είναι και αποτελεσματικότεροι...)

  -Μέσα από τις ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ γεννιούνται οι πιο σκληρές και αδίστακτες δικτατορίες. Απλά, το μουστάκι και ο φασιστικός χαιρετισμός, αντικαταστάθηκαν από τα πανάκριβα κουστούμια και τις¨συνθηματικές¨ χειραψίες. 

  -Οσο για τη γνωστή ¨σβάστικα¨, αυτή ¨εξελίχθηκε¨-ωραία λέξη αυτή,έτσι;- σε W.W.W. Δυστυχώς, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ: 

  -Δισεκατομμύρια βροντεροί-ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΝΤΕΣ χειροκροτητές της ¨ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ¨ το επιβεβαιώνουν περίτρανα...

Συνολικές προβολές σελίδας