12 Ιουλ 2009

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ...



  ...Και (εν μέσω οικονομικής κρίσης!...) θα διοργανώσουμε ΚΑΙ τους ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ του 2013 (πράγμα που σημαίνει αβάσταχτα έξοδα = νέοι φόροι για τον μέσο πολίτη και ατελείωτα κέρδη για "Εργολάβους" και λοιπούς... διαπλεκόμενους).


  -Λοιπόν, έχω κι' ΕΓΩ ΕΛΛΕΙΜΜΑ (στην τσέπη μου!) -όπως το 90 - 95% των Ελλήνων:
  - Ποιον θα "φορολογήσω" για να καλύψω τα οικονομικά μου κενά (τη "μαύρη τρύπα" της τσέπης μου -που στο κάτω - κάτω ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ εγώ'γι αυτήν;!). 

  -Το κράτος έχει τα (όποια) ελλείμματα που ΑΥΤΟ τα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ (Ολυμπιακοί αγώνες, γέφυρες, "μεγάλα έργα", διορισμοί, ρουσφέτια, εκλογικές αναμετρήσεις κ.λπ.) ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ από τον ΠΟΛΙΤΗ να του τα καλύψει -αν είναι δυνατόν! 
  -Δηλαδή άλλος γ... κι' άλλος πληρώνει!

  -Η "λογική" του κράτους απλά είναι "λογική" του παραλόγου και ΔΕΝ ΕΧΕΙ το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΗΘΙΚΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ (θα πείτε, ποιος ασχολείται με την... ηθική στις μέρες μας;). ΠΟΛΛΟΙ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ, πολύ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ απ' όσοι νομίζουν ότι υπάρχουν, οι "πολιτικοί" και τα "συμφέροντα" (ντόπια και... αλλοδαπά!).
  - Το 47% της αποχής το αποδεικνύει περίτρανα...

  -Τελειώνοντας, μένω με την έκπληξη (και την "κρυάδα")
απ' τις ΔΎΟ πρόσφατες γκέλες της κυβέρνησης:

  - Το... 1142 όπου θα... ρουφιανεύουν (!) οι πολίτες ο ένας τον άλλον (!) και την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση - σε τηλεοπτικό σταθμό- κάποιου εκπρόσωπου του ΥΠΕΧΩΔΕ:
  - "Οι ημιυπαίθριοι χώροι ΔΕΝ είναι δυνατόν να καταγραφούν, ούτε ξέρουμε τον ακριβή αριθμό τους - εκτός αν υπάρξει σχετική... καταγγελία!". (Ο Παπαδόπουλος τώρα δικαιώνεται!)

- Οσοι πιστοί ρουφιάνοι (του γείτονα!) προσέλθετε...



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΚΑΙ ΑΛΛΑ



Εκεί γύρω στο 1991 -μας ¨κουβαλήθηkαν¨ οι πρώτοι εξαθλιωμένοι Αλβανοί που ζούσαν συχνά στην ύπαιθρο (κρυμμένοι...πίσω από θάμνους) φορώντας παλαιομοδίτικα σκισμένα ρούχα και χαλασμένα παπούτσια. 

  -Λιγνές , φοβισμένες φιγούρες, πεινασμένοι διαρκώς, δέχονταν τη συμπάθεια των (τότε...) ευημερούντων Ελλήνων, που τους χάριζαν καινούργια ρούχα, νέα παπούτσια , κάποιο υπόγειο ή παράπηγμα για κατάλυμα, χωρίς να παραλείπουν (βεβαίως-βεβαίως!) να τους εκμεταλλεύονται άγρια , δίνοντας τους 300-500 δρχ.μεροκάματο, όταν ο Ελληνας -για την ίδια εργασία-απαιτούσε τουλάχιστον τα διπλάσια + ασφάλιση.


  -Τα χρόνια πέρασαν κι' οι λιγνές αναιμικές σιλουέττες μετατράπηκαν σε εργάτες καλοπληρωμένους, εξειδικευμένους ή και ...αφεντικά Ελλήνων- σε πολλές περιπτώσεις!
  - Απ' τα 5-6 εκατομμύρια κατοίκους πούχε η Αλβανία,το 50% πέρασε απο 'δω την τελευταία εικοσαετία κερδίζοντας χρήματα σαν οικονομικοί μετανάστες (ή ...κακοποιοί )και άρχισαν νάχουν ...απαιτήσεις -οικονομικές εννοείται! 
  -Κάπου αλλού έπρεπε λοιπόν να ψάξουν οι βομηχανίες και οι εργολάβοι για φτηνά - φτηνότατα εργατκά χέρια: 

  - Πήραν τον γεωγραφικό άτλαντα στα χέρια τους κι άρχισαν να κοιτάζουν πού βρίσκονται τα...νέα θύματα. ¨Τούρκους -σκέφτηκαν- άσε καλύτερα ,θα μας κράξουν,οι Αιγύπτιοι μόνο για καϊκια κάνουν, οι Σύριοι είναι υπερβολικά αξιοπρεπείς, Λιβανέζοι, Εβραίοι , Σαουδάραβες ...δεν θάρθουνε, το Ιράν έχει ¨κλειστά¨ σύνορα, οι Κινέζοι κάνουνε δικές τους δουλειές, οι Αφρικανοί είναι... λιγάκι δύστροποι -άρα τι μένει; 

  -Να ...εκεί στην Ινδία έχει 600 εκ. πάμφτωχους! Ετσι ήρθαν οι πρώτοι λαθραίοι 100-200 Ινδοί γύρω στο 2003 που δούλευαν σε περιοχές κοντά στα Οινόφυτα για εξευτελιστικά μεροκάματα έχοντας ως ¨καταλύματα¨ ξύλινες παράγκες σε κάτι χωράφια τελείως αθέατα από αδιάκριτα βλέμματα ,αν και η Εθνική οδός βρισκόταν σε απόσταση...αναπνοής.


  -Ωστόσο ,οι Ινδοί δεν είναι ¨εύκολος ¨λαός στον ...χειρισμό του από τους πλουτοκράτες που ήθελαν ν' αυξήσουν τα κέρδη τους ,ρίχνοντας τα μεροκάματα.Ετσι (και καθώς οι Αλβανοί άρχισαν να υποχωρούν σταδιακά και οι Ινδοί...να μη θέλουν πιά να έρχονται για δουλειά, οι βιομήχανοι και οι εργολαβοι -μαζί με τους κτηματίες έψαξαν (πάλι! ) γιά νέα θύματα: Αφγανοί, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί (πρωτεύουσα η Ντάκκα ) ήταν μιά ανεξάντλητη αγορά ...¨δούλων¨ με 300 εκατομμύρια κατοίκους στο σύνολό τους (ναί !-καλά διαβάσατε το νούμερο ...) που θα δούλευαν για 8-10 ευρώ τη μέρα, ζώντας σε άθλιες συνθήκες (παρέα με ποντίκια και κατσαρίδες, στιβαγμένοι σε υπόγεια ,παλιά σπίτια και παραπήγματα ) ώστε μερικές εκατοντάδες ελληνικές ¨οικογένειες¨ νάχουν άφθονο χαβιάρι, πανάκριβα ποτά, πούρα και τζίπ, βίλες ,πισίνες, διακοπές σε ...εξωτικούς προορισμούς, καταθέσεις με πολλά...μηδενικά και διάσημα κολλέγια γιά να σπουδαζουν τα παιδιά τους !

  -Τα...πουλμανάκια πήγαιναν κι' έρχονταν καθημερινά κουβαλώντας τα εξαθλιωμένα -και πάμφθηνα! -εργατικά χέρια που δούλευαν σε βιομηχανίες και κτήματα γύρω από την Αττική για ένα πιάτο φαϊ, ένα καφέ και μια κόκα-κόλα (μουσουλμάνοι είναι και αλκοόλ δεν πίνουν - συνήθως...)

  -Οι ...παραγγελίες των πλουτοκρατών γίνονταν ολοένα και περισσότερες, ενώ οι διασυνδέσεις με Τούρκους , Ελληνες και λοιπούς...δικτυωμένους ¨στο κόλπο¨ δουλέμπορους, τους απέφεραν τεράστια κέρδη αλλά και...τεράστιο όγκο παραμυθιασμένων και πάμφτωχων Ασιατών στις γειτονιές του λεκανοπεδίου Αττικής, της Θεσαλονίκης, της Πάτρας και γενικά όλης της χώρας.

  -Ωσπου ο κόσμος (βλέποντας την τρομακτική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του) έκανε τον πολιτικό κόσμο να ανησυχήσει...βαθύτατα (!) δίνοντας 7,2% στον ΛΑ.Ο.Σ. που -άλλωστε-ήταν ο μόνος ¨αληθινός νικητής¨ των Ευρωεκλογών (07-06-2009) .

  -Και ΟΛΟΙ -ξαφνικά!-διαπίστωσαν ότι οι...¨αυτόχθονες ιθαγενείς ¨τούτης της χώρας δεν είχαν όρεξη να ζήσουν μια νέα...αλβανική κατοχή (με ¨μπούργκα¨και κοράνιο αυτή τη φορά!)  
  -Κι άρχισαν οι ...ομφαλοσκοπήσεις:
  -¨Ποιός φταίει¨;¨τι πρέπει να γίνει¨; κτλ.κτλ.

  -ΑΠΛΕΣ είναι οι ΛΥΣΕΙΣ : 
  -Κάθε εργοδότης που προσλαμβάνει λαθρομετανάστη στην δουλειά του (καί αποδειχθεί η καταγγελία...) να αποδίδει στο ¨Ταμείο φτώχειας ¨το ποσό των 10.000 ευρώ μηνιαίως για ένα ολόκληρο έτος (120.000 ευρώ συνολικά. )

  - Σε περίπτωση υποτροπής το ποσό να διπλασιάζεται (εννοείται ότι καί τα έξοδα επαναπατρισμού του λαθρομετανάστη θα επιβαρύνουν τον εκμεταλλευτή εργοδότη .)  
  -Ε,ναι! 

  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΙΑ !

  - ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ (διότι ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ !)

  -Υπάρχει και ΑΛΛΗ λύση-πιό ανθρώπινη-αλλά δυσκολότερη στην εφαρμογή της:

  -ΠΛΗΡΗ δκαιώματα για ΟΛΟΥΣ (κανονικά μεροκάματα + ασφάλιση )ώστε να αποτραπεί η εκμετάλλευση τους από τους άπληστους εργοδότες -αφού ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΕΡΔΟΣ- από τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

  -Τι θα γίνει όμως μ' αυτούς που είναι ήδη ΕΔΩ ;
  -Ειναι πάρα πολλοί...κι' οι θέσεις εργασίας με αξιοπρεπές μεροκάματο στη χώρα μας,ιδιαίτερα λίγες...(εννοώ μήπως τυχόν έχουμε τίποτα κοινωνικοοικονομικές προστριβές -και από τις δύο πλευρές βέβαια!)



Συνολικές προβολές σελίδας