22 Φεβ 2012

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΒΑΤΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΛΑΪΔΟΣ !

  -Η γεωγραφική και αστρονομική  θέσις της Σελλαϊδος : ευρίσκεται εις την πλέον  εξέχουσα και ιδιαιτέρως  προνομιούχον  θέσιν- όπου ήλιος, αστέρες, θάλασσα, γη και κλιματικοί παράγοντες συνασπίζουσι  μιαν  αρμονικήν  ενότητα σύγκλισης, μέσα από την οποία οι κάτοικοι (και οι εν αυτή  διαβιούντες) αναβαθμίζουσι τας κυτταρικάς δομάς των - προάγοντες εις διαίσθησιν, έμπνευσιν, ικανότητα, ισχύ και ανώτερον αιθερικόν πεδίον, τα οποία προσφέρουσιν  μακροβιότητα και ευτυχία.

  -Η  ιερά σελλαϊς γλώσσα αποτελεί το τελειότερον εκφραστικόν εργαλείον εις την γη, τόσον εξ αιτίας της αρμονίας (σοφοτάτη και ιερά εναλλαγή συμφώνων και φωνηέντων) αλλά και λόγω του πλούτου και της ακρίβειας  των εννοιών -όπως αποδίδονται.

  - Οι αυτόχθονες κάτοικοι της Σελλαϊδος γης αποτελούσιν
ιδιαιτέραν  και  ισχυροτάτην  φυλετικήν  ομάδα η οποία χαρακτηρίζεται απο  τας  εμφύτους   αρετάς  της ανωτέρας  ευφυίας , της εφευρετικότητος, της ενεργητικότητος και του δημιουργικού παθους.

  -Εχουσιν  δε ως μόνην απαράβατον και διαχρονικήν  κληρονομία  την  εποπτείαν  και  διατήρησιν  του  αιθερικού πεδίου  της ιεράς γης , με ιερόν αντίτιμον  την χωροχρονική  αθανασία  της  οντότητος  των και το ευτυχείν εν τη ιερα γη.
Εν Αλεξανδρεία -  αωπβ        ( σημαινει 1882)

(Το χειρόγραφο  αυτό δημοσιεύεται για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.) -Ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν Ιρλανδό τουρίστα , 1500 μ. έξω απ' το μαντείο της  Δωδώνης  ( Ηπειρος) το 1988 . Βρισκόταν ανάμεσα στις σελίδες  ενός - επίσης χειρογράφου - παλαιού  βιβλίου  που περιείχε  βοτανολογικές  σημειώσεις. Δυστυχώς, το βιβλίο - μαζί με το χειρόγραφο - κλάπηκε από την περιοχή  Κόρκ της Ιρλανδίας το 2006.  Ο ευγενέστατος  Πάτρικ ( που είχε την πρόνοια να καταγράψει  στο  κινητό του το ελληνικό χειρόγραφο) μου επέτρεψε να το αντιγράψω σε ένα κομμάτι  χαρτί  - ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη χώρα του το φθινόπωρο του 2008. Τότε, δεν έδωσα μεγάλη σημασία στο γεγονός.
-ΤΩΡΑ  ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ! )      
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας