28 Ιουν 2011

5 ΜΥΘΟΙ και ... 5 ΑΛΗΘΕΙΕΣ !

  -1ος  ΜΥΘΟΣ : "Το ευρώ είναι ισχυρό, ενιαίο και διεθνές νόμισμα" μιας ενωμένης Ευρώπης.
  Η   π ρ α γ μ ατ ι κ ό τ η τα :
  Το ευρώ είναι- στην πραγματικότητα- ένα "μεταμφιεσμένο" μάρκο (άλλωστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της Φρανκφούρτης το  ΕΛΕΓΧΕΙ  και το  ΔΙΑΚΙΝΕΙ  σε "συνεργασία" με άλλα οικονομικά λόμπυς) . "Ισχυρό" είναι μόνο για τους "ελάχιστους"- προνομιούχους του κεφαλαίου, που  ΣΚΟΠΙΜΑ  φτωχοποιούν τους πληθυσμούς ώστε να αυξήσουν οι ίδιοι κι' άλλο την εξουσία πάνω στους πολίτες  αυξάνοντας παράλληλα τις αμύθητες περιουσίες τους. 
  "Ενιαίο" είναι μόνο στη ... θεωρία αφού τιμές, μισθοί και συντάξεις είναι τελείως διαφορετικές από χώρα σε χώρα. Αλλωστε  "Διεθνή" νομίσματα  είναι και άλλα- πλην του ευρώ : Δολάριο , γιέν, λίρα Αγγλίας, ελβετικό  φράγκο - ακόμη και το κινεζικό "γουάν", αποτελούν διεθνή αποθεματικά νομίσματα!
 - 2ος  ΜΥΘΟΣ : " Εάν βγούμε απ' το ευρώ, την ευρωζώνη και την Ε.Ε. θα ... καταστραφούμε !"
  Η  π ρ α γ μ α τ ι κ ό τ η τ α :
  Η  Ελλάδα έφτιαξε πανίσχυρη οικονομία με το εθνικό της νόμισμα - τη  ΔΡΑΧΜΗ- ( και χωρίς να ανήκει στη Ε.Ε.). Στις δεκαετίες 1960 - 2000 ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία- ακόμα και η βιομηχανία -γνώρισαν τότε ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΑΚΜΗ  και  ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
  -3ος  ΜΥΘΟΣ : "Η Ε.Ε. προστατεύει την εθνική μας κυριαρχία!"
  Η  π ρ α γ μ α τ ι κ ό τ η τα :
  Η  Ε.Ε. ...προστατεύει τα συμφέροντα του "σκληρού  πυρήνα"  ενός "λόμπυ" τραπεζιτών και  χρηματοοικονομικών οίκων και ουσιαστικά αποτελεί έναν "άξονα" δύο κρατών : Της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ο "στρατηγικός στόχος" όλων αυτών είναι η οικονομική και κοινωνική υποδούλωση  όλων των άλλων κρατών και εθνών, (οι - σχεδόν καθημερινές- "υποχρεωτικές κοινοτικές οδηγίες"  προς τους πολίτες της Ευρώπης αποτελούν ένα μόνον εργαλείο γι' αυτό το σκοπό...).
  -4ος  ΜΥΘΟΣ : " Αν κηρύξουμε στάση πληρωμών, ως προς το εξωτερικό χρέος, θα χάσουμε την ... αξιοπιστία μας".
  Η  π ρ α γ μ α τ ι κ ό τ η τ α :
  Το ..."χρέος"  είναι  "ΠΑΡΑΝΟΜΟ" και  ΑΚΥΡΟ , αφού δημιουργήθηκε μέσα από αδιαφανείς δόλιες και ύποπτες διαδικασίες ( ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ  πολιτικοοικονομικών παραγόντων- που πρέπει να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό !) . Συνεπώς ΜΟΝΟΝ "κέρδος αξιοπιστίας" θα έχουμε αν αρνηθούμε   ΟΡΙΣΤΙΚΑ  την αποπληρωμή του χρέους και τιμωρήσουμε ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ εκείνους  που το δημιούργησαν- για δικό τους όφελος.
 - 5ος  ΜΥΘΟΣ : " Η Ε.Ε. βοηθά την ανάπτυξη της χώρας μας".
  Η   π ρ α γ μ α τ ι κ ό τ η τ α :
  Η  Ε.Ε. οδήγησε την αγροτική παραγωγή  (αλλά και την βιομηχανία) σε ραγδαία συρρίκνωση, εξ αιτίας των συμφωνιών που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις- ερήμην του ελληνικού λαού- συμφωνίες που ωφελούν τα ισχυρότερα κράτη της ευρωζώνης ("υποχρεωτικές ποσοστώσεις").
  -Μόνον εκτός  Ε.Ε. και ευρωζώνης μπορεί να υπάρξει  ΑΛΗΘΙΝΗ  ΑΝΑΠΤΥΞΗ  και  ΠΛΟΥΤΟΣ  στη χώρα μας!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας