-Δεν κατάλαβε τίποτα ο μέσος Ελληνας;
- Του έδωσαν στο χέρι ένα νόμισμα ¨σκληρό¨ , ¨ανοιχτών αγορών¨, ¨διεθνές¨, ¨ανταγωνιστικού τύπου¨, αποδεκτό σ΄όλες τις ξένες τράπεζες , (προσοχή εδώ!) και -εν τέλει- συνάλλαγμα, ναί, ως συνάλλαγμα το είδαμε εδώ στη χώρα μας.
-Ποτέ δεν το είδαμε ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ, (αν και το χρησιμοποιήσαμε όπως τη δραχμή, δηλ. για καταναλωτισμό και διασκέδαση, ενώ αυτό ήταν ¨κατασκευασμένο¨ κυρίως για δουλειά και ανταγωνισμό...).
-Που στηριζόμασταν;
- Μα -βέβαια- στη ¨βαριά βιομηχανία¨ της Ελλάδας, ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ -που δυστυχώς τον απαξιώναμε και τον υποβαθμίζαμε, (κερδοσκοπώντας σε βάρος των ανύποπτων τουριστών, που γρήγορα κινούσαν ¨γι΄ άλλες πολιτείες¨ -φθηνότερες και ποιοτικότερες- Τυνησία, Αίγυπτος, Κροατία, Σλοβενία, και βέβαια, Βουλγαρία και Τουρκία, που έδιναν τα πληθωρικά τους χαρτονομίσματα και έπαιρναν μ΄ευκολία άφθονα ευρώ από Γερμανούς, Γάλλους, Ιταλούς, ακόμα και Ιρλανδούς παραθεριστές...).
-Καταλάβατε;
- Μή μπερδεύεστε με ¨αγορές σπρέντ¨, ¨ισοτιμίες¨ κι όλ΄αυτά τα...περίεργα.
-Απλό είναι:
- Ελειπε (και λείπει) ΧΡΗΜΑ απ΄την Ελληνiκή αγορά, αφού εκτός απ΄το πρόβλημα της μείωσης του ¨τουριστικού χρήματος¨, η χώρα μας κάνει ελάχιστες εξαγωγές, (άρα...δεν εισάγει ευρώ) και...άπειρες εισαγωγές, (άρα ...σπρώχνει ευρώ έξω, που δεν γυρίζει πίσω!).
- Το ¨κερασάκι στην τούρτα¨ έβαλαν οι πολυεθνικές εταιρίες που όσα ευρώ μάζευαν (και μαζεύουν) απ΄την Ελληνική αγορά τ΄ αποθήκευαν σε ξένες τράπεζες- άρα τα ¨απέσυραν¨ απ΄την κυκλοφορία...
-Και -τέλος- η Ελλάδα δεν μπορεί να τυπώσει ευρώ, γεγονός που οδήγησε στην έλλειψη ρευστότητας, (τυπώνεις νόμισμα μόνον αν αυτό είναι το δικό σου, κι΄(ας μην το δέχεται καμία ξένη τράπεζα,- αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να το ¨αποθηκεύσει¨ στο εξωτερικό!- άρα κυκλοφορεί και υπάρχει- έστω και υποτιμημένο!).
-Τα ίδια είχε πάθει η Ιρλανδία και η Ισλανδία, (σοκολάτες, μπύρα και τουρισμό η μία, μπακαλιάρους και διασκέδαση η άλλη...).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου