1 Δεκ 2009

ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ... ΜΠΟΥΚΜΑΙΗΚΕΡΣ





 -Πιθανότης μηδέν... 

  -Υπάρχει - αλήθεια - πιθανότης μηδέν  (να συμβεί ή να μη συμβεί κάτι) - κάποιο γεγονός δηλαδή;  

  -Οι στατιστικολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΠΙΘΑΝΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ - γι αυτό λένε για κάτι "απίθανο" ότι είναι lim  (δηλ. τείνει προς το μηδέν). 

  -Υπ' όψιν - βέβαια - ότι κάθε εταιρεία στοιχημάτων που σέβεται τον εαυτό της έχει τουλάχιστον 2-3 στατιστικολόγους ώστε να φυλάει τα νώτα της - αν και όλοι υποψιαζόμαστε... (άστο καλύτερα), όταν η Εθνική Ελλάδος είχε πάει στην Πορτογαλία  ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ  φαντάζονταν ότι θα σηκώσει το τρόπαιο. 
  -Κι όμως συνέβη ... 

  -Όσοι ήταν... υπερπατριώτες ή φανατικοί το παίξαν απ' την αρχή με απόδοση 30,00 - και πληρώθηκαν ύστερα από τις απίστευτες νίκες της Εθνικής μας.  
  -Αν το έλεγες πριν αρχίσει η διοργάνωση ότι "ρε φιλαράκια, η Ελλάδα θα το πάρει στο τέλος"  θα σ' έπαιρναν για τρελό (τουλάχιστον!).  
  -Κι' όμως αυτό το "απίθανο" συνέβη .
  -Αρα ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.

  -Είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ  (και τη Γιουροβίζιον την κερδίσαμε!).

  - Στον Μεσαίωνα δεν υπήρχαν ...μπουκμαίηκερς:
  -  Αν ο Γαλιλαίος μπορούσε να ποντάρει στην ορθότητα της θεωρίας του (ότι η γη κινείται γύρω απ' τον Ήλιο και όχι το αντίστροφο όπως νόμιζαν, γιατί έτσι φαινόταν στη μάζα) πόσα θα πληρωνόταν; 
  - Θα γελούσαν με την...παράλογη ιδέα και του έλεγαν:   
  -"Εντάξει σπρώξε εσύ όσα έχεις πάνω σου και αν ...επαληθευτείς θα πάρεις τα χιλιαπλάσια!"  (εύκολα λεφτά - θα σκέφτονταν - και χωρίς ρίσκο αφού να! - ο ήλιος έρχεται από την ανατολή και φεύγει προς τη δύση...) 

  -Όμως ο παλαβός Γαλιλαίος δικαιώθηκε γλιτώνοντας και την πυρά της ιεράς εξέτασης που τον θεώρησε ...αιρετικό θρησκείας, φύσης και ...επιστήμης.  
  -Μάλιστα έπαθε σοκ ο κόσμος αργότερα όταν έμαθε ότι  ΔΕΝ  μας κάνει το χατήρι ο ήλιος να περιστρέφεται γύρω απ' τον πλανητάκο μας - αντίθετα - αυτός μένει  ΑΚΙΝΗΤΟΣ  και η Γη γυρίζει γύρω απ' αυτόν... άκου να δεις.
  - Λένε ότι υπάρχει ένας,  κάπου στην Ουαλία, που πηγαίνει και παίζει κάθε εβδομάδα στην ίδια εταιρεία στοιχημάτων το  ΙΔΙΟ ΠΟΣΟ  (50 λίρες) για το ΙΔΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 

  - Ποιο είναι το ΣΤΟΙΧΗΜΑ;  

  -Οτι ο ήλιος θα βγει από τη  ΔΥΣΗ  και θα δύσει προς την ΑΝΑΤΟΛΗ.  
  -Μπορεί να συμβεί αυτό;  
  -Θεωρητικά ναι... αν αντιστραφεί η φορά περιστροφής του πλανήτη μας  (υπάρχουν αρκετοί τρόποι ώστε να συμβεί ακόμα κι' αυτό, π.χ. μετατόπιση πόλων, σύγκρουση με άλλο αστρικό σώμα κλπ. κλπ.).
  - Η πιθανότητα είναι 0,0001% αλλά αν συμβεί ο... τολμηρός Ουαλός θα γίνει δισεκατομμυριούχος  (πληρώνει πολλά αυτή η ...απιθανότητα)!  
  -Γι αυτό είναι γοητευτική η ζωή μας  ΓΙΑΤΙ  ΟΛΑ  έχουν έστω μία κάποια πιθανότητα να συμβούν...

Το θέμα είναι να τα προβλέψεις...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας