1 Μαΐ 2013

Για μια ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ

- Για μια ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !
 -ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ

- Όλα τα δεινά του ελληνικού κράτους από τη γέννησή του - μέχρι τις μέρες μας- οφείλονται στη ¨μορφή του πολιτεύματος¨ (δηλ. στον τρόπο διακυβέρνησης).

Το άρθρο 1, παρ. 1 του ελληνικού συντάγματος ορίζει:
  ¨Το πολίτευμα της Ελλάδος είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία¨.
- Το άρθρο αυτό ουσιαστικά ΚΑΤΑΡΓΕΙ την αμέσως επόμενη παράγραφο (2) του ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΥ που ορίζει:
 «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία».
 Οι πολίτες μπορούν να ψηφίζουν – κάθε 3-4 χρόνια- ΜΟΝΟΝ κομματικούς σχηματισμούς (και μηχανισμούς), οι οποίοι μέσω των ¨εκλεγμένων ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ¨ αποφασίζουν ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ...
- ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ! 
(αδιαφορώντας για την αθέτηση των προεκλογικών «εξαγγελιών» και «υποσχέσεών τους»). 
 -Πρόκειται για απομίμηση των – κατ’ όνομα- «Δημοκρατιών», που διαδέχθηκαν τις δυτικοευρωπαϊκές μοναρχίες, τα τελευταία 200 χρόνια.
 Να σημειωθεί – επίσης -ότι το τελευταίο δημοψήφισμα έγινε στην πατρίδα μας το …1974! 
-Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η σημερινή δομή του πολιτικού συστήματος ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ- ερήμην του ελληνικού λαού! 
- Πρόκειται για «κοινοβουλευτική ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ»: 300 άνθρωποι αποφασίζουν για τις τύχες 10.000.000 πολιτών…

- Για να αλλάξει (μετεξελιχθεί) η μορφή του πολιτεύματος σε ¨ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ¨ απαιτείται ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ώστε να εκπονηθεί – ψηφιστεί ένα ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, από ΕΜΑΣ τους ίδιους τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ! 

-Αυτή πρέπει να είναι η ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ μας, αν θέλουμε να αποκτήσουμε ΕΜΕΙΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ τον έλεγχο της διακυβέρνησης και να απαλλαγούμε από την ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ του υπάρχοντος ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ  πολιτικού συστήματος.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! :
 Εδώ σ’ αυτό τον τόπο γεννήθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 
-Έχουμε  υποχρέωση να την επαναφέρουμε!
 (ενωμένοι και ακομμάτιστοι).

- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ μας ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ!

- ΘΕΛΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

- ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ –τώρα!

- Στην ¨ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ¨ οι ΙΔΙΟΙ οι πολίτες σκέπτονται, προτείνουν και ψηφίζουν (ή απορρίπτουν), με κοινωνική – λαϊκή πλειοψηφία, τις νομοθετικές προτάσεις που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους να  προάγουν τους δημοκρατικούς θεσμούς  και το ¨κοινό καλό¨ με βάση το τρίπτυχο:
- Ελευθερία - Αξιοπρέπεια - Δικαιοσύνη.

- ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:
- ΚΡΑΤΟΣ είμαστε ΕΜΕΙΣ  οι ΠΟΛΙΤΕΣ !

- Είμαστε ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

- ΕΜΕΙΣ πρέπει να αποφασίζουμε για ΚΑΘΕ νομοσχέδιο- για ΚΑΘΕ  ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ !

- ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ! Η ΖΩΗ ΜΑΣ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ στις ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!

- Το ανεξάρτητο- αμεσοδημοκρατικό κίνημα «ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!» δημιουργήθηκε ένα χρόνο ΠΡΙΝ από τα «κινήματα των αγανακτισμένων» - στα οποία πρωτοστάτησε.

-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την ΑΛΛΑΓΗ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και της κοινωνίας, ώστε να επέλθει ο μετασχηματισμός (μετεξέλιξη) της μορφής του πολιτεύματος σε «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ», όπου οι ΙΔΙΟΙ οι ΠΟΛΙΤΕΣ θα αποκτήσουν τον ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική) – μέσα από καθημερινή συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων για το ΚΑΘΕ ΤΙ.

-Εμπρός ΕΝΩΜΕΝΟΙ να κάνουμε τη συμμετοχή στη διακυβέρνηση και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καθημερινή γιορτή!

- Το κίνημά μας έχει επεξεργαστεί ένα ΝΕΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ σύστημα πολιτικής διακυβέρνησης από τους ΙΔΙΟΥΣ τους ΠΟΛΙΤΕΣ – σε τοπικό και σε εθνικό – «ομοσπονδιακό» επίπεδο. 

(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ).
- Το κίνημά μας έχει επεξεργαστεί ένα ΝΕΟ και ΕΥΧΡΗΣΤΟ «συνταγματικό χάρτη» 5 βασικών άρθρων (ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ) και τον  προσφέρει στους Έλληνες συμπολίτες για μελέτη, υποστήριξη και διεκδίκηση- ψήφιση – καθιέρωση.
- Ας αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ- ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ για τον ΚΟΙΝΟ  ΣΚΟΠΟ!

- ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

- ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
(πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα)


Συνολικές προβολές σελίδας