19 Ιουλ 2011

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...ΤΟ 1897 !

  -Το 1897 έγινε ένα συνέδριο στη Βασιλεία (Basel) της ουδέτερης Ελβετίας στο οποίο πήραν μέρoς αντιπρόσωποι από "οργανώσεις" ... απ' όλο τον κόσμο. Κρατήθηκαν "πρακτικά" του συνεδρίου.
  -Αποσπάσματα από αυτά τα πρακτικά βρέθηκαν (άγνωστο πως...) στα χέρια του στρατηγού Αλέξη Νικολάγιεβιτς Σουχότιν ο οποίος τα παρέδωσε το 1901 -για μελέτη-  στον Ρώσο (;)  καθηγητή Σ. Νείλους. Ο Νείλους - αφού τα μετέφρασε απ' τη γαλλική γλώσσα-  (που ήσαν γραμμένα) στα ρωσικά , τα καταχώρησε σ' ένα βιβλίο με τον τίτλο : " Το μεγάλο μέσα στο μικρό - Ο Υπερηγέτης ως μόνη πολιτική Δυνατότητα". (Εκδοση στο Τσάρκογιε - Σέλο της Ρωσίας- 1902). Στη συνέχεια -αργά αλλά σταθερά- διάφορες εκδόσεις κυκλοφόρησαν σε Αγγλία, ΗΠΑ, Γαλλία και άλλες χώρες.
  -Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι η πρώτη - αρχική έκδοση του 1902 "εξαφανίστηκε" γιατί αγοράστηκε εξ ολοκλήρου από τους... "ενδιαφερόμενους". Η δεύτερη αγγλική έκδοση του 1906 "εξαφανίστηκε" με τον ίδιο τρόπο (ένα αντίτυπο αυτής βρίσκεται στο Βρεταννικό μουσείο.).
-Στην Ελλάδα, το βιβλίο των "πρακτικών του συνεδρίου του 1897" κυκλοφορούσε από "χέρι σε χέρι"  μέχρι το 1970 , υπό μορφή φυλλαδίων (κυρίως ανάμεσα σε ... "μυημένα"  πρόσωπα). Ακόμα και σήμερα, που υπάρχουν  "επίσημες"  εκδόσεις, ελάχιστοι είναι αυτοί που το έχουν διαβάσει ή γνωρίζουν επαρκώς το περιεχόμενό του (απαρτίζεται από 24 κεφάλαια και 120 σελίδες- αν εξαιρέσουμε προλόγους και εισαγωγές). Σήμερα το βιβλίο είναι γνωστό με ... άλλο όνομα.
  -Για την ενημέρωση των πολιτών, παραθέτουμε ορισμένα σημαντικά αποσπάσματα :
  -"Προκαλέσαμε και θα προκαλούμε στα κράτη οικονομικές κρίσεις, αποσύροντας έντεχνα τα κεφάλαια και τον χρυσό, στα δικά μας θησαυροφυλάκια. Ολα αυτά τα τεράστια ποσά που λείπουν απ' την κυκλοφορία αναγκάζουν τους λαούς να δανείζονται από εμάς, προσφεύγοντας στους δικούς μας τραπεζίτες- που εμείς ελέγχουμε. Ετσι, τα κράτη επιβαρύνουν τα οικονομικά τους, με την συνεχή πληρωμή τόκων και γρήγορα "πέφτουν στα χέρια μας" οι λαοί και οι ηγεσίες τους.
   Εξάλλου, το πέρασμα του συνόλου της βιομηχανίας στα χέρια ελαχίστων - που εμείς ελέγχουμε - εξαφανίζει τη μικρή βιοτεχνία και απορροφά τις ζωτικές δυνάμεις λαών και κρατών (Κεφ. 20 σελ.99).
  -" Η λέξη  Πρόοδος, είναι μια έννοια ψεύτικη -απατηλή που την εφεύραμε εμείς για να κρύψουμε πίσω της την Αλήθεια, που πρέπει να μένει μόνο  ΔΙΚΟ  ΜΑΣ  κτήμα και δεν πρέπει να την μάθει κανείς άλλος έξω από εμάς" (Κεφ.13 σελ.58).
  -"Τα δικαιώματα που εμείς φροντίσαμε να περιληφθούν στα Συντάγματα και τους Νόμους για τις μάζες, είναι εικονικά και όχι πραγματικά. Πως να βρεί χρόνο ο απλός εργαζόμενος να αντιληφθεί την απάτη όταν - συντριμμένος απ' τη μοίρα του, να ζει με λίγα ψίχουλα που του αφήνουμε-πως να διεκδικήσει δικαιώματα;
   Αυτά αποτελούν "πικρή ειρωνεία" για όσους πεινάνε και αυτό εμείς επιζητούμε, αν θέλουμε να ελέγχουμε τους λαούς. (Κεφ.3 σελ. 19).
  -"Οι διαμαρτυρίες των λαών μοιάζουν για μας με γαυγίσματα μικρών σκυλιών". (Κεφ. 19 σελ.90).
  -"Πρέπει να αυξήσουμε τους εξοπλισμούς, τη στρατιωτική και αστυνομική δύναμη των κρατών, πρέπει να ξεσηκώσουμε την ανησυχία, το μίσος και τους πολέμους ανάμεσα στα κράτη, ώστε να τα αποδυναμώσουμε και να τα καθυποτάξουμε. Η μυστικότητα αποτελεί βασικό παράγοντα ώστε να πετύχουμε όλα αυτά". (κεφ. 7).
  -"Θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον και την προσοχή των λαών , στις συνεχείς γιορτές και  εκδηλώσεις, στα τυχερά παιχνίδια και κάθε είδους διασκέδαση, επίσης σε διαγωνισμούς,  εκθέσεις και επιδείξεις , στους τομείς της τέχνης, των αθλημάτων κλπ. Η προσοχή και η ενασχόληση των λαών γι' όλα αυτά, θα τους κάνει να αποτραβήξουν τις σκέψεις τους από τα σημαντικά ζητήματα , και έτσι θα αναθέσουν σε μας - να αποφασίζουμε γι' αυτούς. Εξ άλλου το κάθε τι πρέπει (και μπορούμε) να το ελέγχουμε μόνον εμείς. (Κεφ. 13 σελ.57).
  -"Το δίκαιο βρίσκεται στη δική μας δύναμη!"(Κεφ. 1 σελ.4).
  (Απόλυτα ακριβής μετάφραση των κειμένων).

  -Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι το πρωτογενές - αρχικό κείμενο είναι από  "πρακτικά" συνεδρίου που διεξήχθη στην Ελβετία πριν από 114 χρόνια και είναι τόσο επίκαιρο σήμερα. Τα συμπεράσματα , οι προβληματισμοί και οι αντιδράσεις ανήκουν στον ΚΥΡΙΑΡΧΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΛΑΟ !




(Το παρόν κείμενο αφιερώνεται στη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια, που στις 19/07/2010 ,"κάποιοι"  τον σκότωσαν, ενώ αυτός αναζητούσε την αλήθεια...ΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΒΕΒΑΙΟΙ:  ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ! 
 

 

Συνολικές προβολές σελίδας