15 Νοε 2009

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ...



  -ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΛΥΣΗ  ΣΤΟ  ΘΕΜΑ  ΤΗΣ  ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ  ΤΗΣ  FYROM  (ΣΚΟΠΙΑ). 06/03/2008

  -ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ  ΣΤΗΝ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ¨ΦΙΛΑΘΛΟΣ¨ (06/03/2008) ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ   7494.
.
  -ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ-  ΕΡΕΥΝΗΤΗ  ΣΕ :

  α) ΜΑΘΙΟΥ  ΝΙΜΙΤΣ-  (ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ  ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ)
  β) ΝΤΟΡΑ  ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ  (ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ)
  γ) ΚΩΣΤΑ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΠΡΩΗΝ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ)
  δ) ΚΑΡΟΛΟ  ΠΑΠΟΥΛΙΑ  ( ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)


  -Δυστυχώς έτσι που βρεθήκαμε ¨προ τετελεσμένων καταστάσεων¨  η ΜΟΝΗ  ¨ΑΠΟΔΕΚΤΗ¨ και ¨ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ¨ πρόταση (που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές- και το 25% των Αλβανών που ζουν στη FYROM) είναι ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ (MACEDONIA OF THE NORTH¨ ) με  τους εξής  δεσμευτικούς όρους:
  α) Υπογραφή /εγγύηση  από το κρατίδιο ό,τι δεν έχει-ούτε θα έχει καμία εδαφική (ή άλλη διεκδίκηση) από τους διπλανούς λαούς.
  β) Να χρησιμοποιούνται  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ  ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ της νέας ονομασίας του κρατιδίου (μπορεί να ονομαστεί και ¨ MACEDONIA - REPUBLIC -OF THE NORTH ¨) -ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ.
  γ) Να αλλάξει αμέσως η πολιτική προπαγάνδας από μέρος της  FYROM. 
  -Ως δείγμα καλής θέλησης να αποσυνδεθεί αμέσως  ο ¨ιστορικός μύθος¨ που έχουν κατασκευάσει ,από το κράτος και το λαό τους-¨ΕΝΑΣ  ΜΥΘΟΣ¨ που ανήκει αποκλειστικά στο ελληνικό κομμάτι της Μακεδονίας και αφορά ιστορικά γεγονότα (Πέλλα, Βεργίνα, Φίλιππος, Αλέξανδρος κ.λ.π.). 
  -Αλλωστε , οι κάτοικοι της  FYROM  είναι  ΣΛΑΒΙΚΗΣ  και  ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ  καταγωγής -το παραδέχονται και οι ίδιοι (το είχε δηλώσει το 1992 και ο Κίρο Γλιγκόρωφ- ο πρόεδρος τους.)

-Η ονομασία ¨ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΤΟΥ  ΒΟΡΡΑ¨ -(έτσι ΑΟΡΙΣΤΑ...)-αφορά αμιγώς γεωγραφικό προσδιορισμό και ¨δηλώνει¨ ένα νέο κράτος που δεν έχει (φαινομενικά τουλάχιστον ) αλυτρωτικές τάσεις.
  - Αντίθετα το ¨ΒΟΡΕΙΑ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨ είναι επικίνδυνο γιατί  ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ   σε καταστάσεις ¨ΒΟΡΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ  ΚΟΡΕΑΣ¨ αφού πιθανόν να θεωρήσουν  κάποιοι ότι τους ¨ΛΕΙΠΕΙ¨ το εδαφικό  τμήμα της... ¨ΝΟΤΙΑΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ¨ (στο μέλλον...).

Οπως έλεγαν και οι αρχαίοι  ¨το μη χείρον βέλτιστον...)

ΤΟ  ΟΝΟΜΑ  ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ  -ΜΕ  ΒΑΣΗ  ΤΗΝ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ  ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ  ΙΔΕΑ ΜΟΥ  ( 09/10/2007) -πέντε (5) μήνες πρίν την αποστολή- δημοσίευση των επιστολών.

Συνολικές προβολές σελίδας