1 Δεκ 2009

ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ;

 
  -Ωστε έτσι λοιπόν; 

  - ΠΤΩΧΕΥΣΗ  (όχι επίσημη- ακόμα!- ¨ανεπίσημη¨ όμως  οπωσδήποτε...).

  - Και το ερώτημα δεν είναι  ¨που πήγαν τα λεφτά¨, ούτε  ¨τι θα κάνουμε¨ , ούτε  ¨ποιός φταίει¨ , ούτε γιατί ΔΕΝ  ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ  χώρες όπως...η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Σερβία, η...Μολδαβία ή τα ...Σκόπια (που δεν έχουν καν το ...ευρώ ως ¨εθνικό νόμισμα¨ !).

  -Αλλο είναι το μεγάλο ερώτημα: 
  - Ας πούμε ότι δεν έγινε σκόπιμα η υπερχρέωση του ελληνικού δημοσίου ( ας πούμε...).
  - Η πτώχευση όμως συνέβη... 

  -ΤΙ  ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ θα έχει η πτώχευση στους κατοίκους της Ελλάδας -ένα τέτοιο γεγονός- στην καθημερινότητα τους, που δεν θα είναι ποτέ η ίδια:
  - Πρώτ΄ απ΄ όλα σε μια ξεζουμισμένη από δουλειές και μετρητά χώρα, ¨σου μπαίνει¨  πάντα η ιδέα της... μετανάστευσης, ( άρα μείωση του ¨παραγωγικού ηλικιακού ιστού¨ -νέοι άνθρωποι θάναι οι περισσότεροι...).

  - Ομως η ...φύση ( και οι βιομήχανοι επίσης! ) καλύπουν εύκολα τα κενά: 
  - Εκατομμύρια ημι-εξαθλιωμένοι Ασιάτες από  Μπαγκλαντές,  Πακιστάν,  Ιράκ,   Αφγανιστάν θα... εγκατασταθούν - με συνοπτικές διαδικασίες-  στα υποβαθμισμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας  και άλλων περιοχών που... δίπλα υπάρχουν οι φάμπρικες των  ελάχιστων προνομιούχων που δεν θα διστάσουν, να χτίσουν ακόμα και ολόκληρες πόλεις,  με εργατικές κατοικίες ( μάλλον εκεί γύρω στην καμμένη - πρόσφατα- αττική γη...).

  -Η πληθυσμιακή  σύνθεση θα αλλάξει ανεπιστρεπτί.  
  -Το σενάριο μοιάζει με ψυχεδελικό σενάριο ,ταινίας  επιστημονικής  φαντασίας , (όπως αυτό με την ...κλιματική  αλλαγή!).

  -Δεύτερη επίπτωση ( αν ¨αντισταθεί¨ η ...προλεταριοποιημένη -και εξαθλιωμένη - πρώην   ¨μεσαία τάξη¨  της χώρας).
 -Οχι, αυτή δεν θα σας τη δώσω ¨στο πιάτο¨ ...  Σας αφήνω να ...μαντέψετε!
 -Απλά , η  Ιστορία έχει μια ...περίεργη τάση να ...επαναλαμβάνεται.

( Η δεύτερη ...επίπτωση φέρνει συχνά  -συχνότατα  -κάποια άσχημη - τρίτη!).

ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ... ΜΠΟΥΚΜΑΙΗΚΕΡΣ





 -Πιθανότης μηδέν... 

  -Υπάρχει - αλήθεια - πιθανότης μηδέν  (να συμβεί ή να μη συμβεί κάτι) - κάποιο γεγονός δηλαδή;  

  -Οι στατιστικολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΠΙΘΑΝΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ - γι αυτό λένε για κάτι "απίθανο" ότι είναι lim  (δηλ. τείνει προς το μηδέν). 

  -Υπ' όψιν - βέβαια - ότι κάθε εταιρεία στοιχημάτων που σέβεται τον εαυτό της έχει τουλάχιστον 2-3 στατιστικολόγους ώστε να φυλάει τα νώτα της - αν και όλοι υποψιαζόμαστε... (άστο καλύτερα), όταν η Εθνική Ελλάδος είχε πάει στην Πορτογαλία  ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ  φαντάζονταν ότι θα σηκώσει το τρόπαιο. 
  -Κι όμως συνέβη ... 

  -Όσοι ήταν... υπερπατριώτες ή φανατικοί το παίξαν απ' την αρχή με απόδοση 30,00 - και πληρώθηκαν ύστερα από τις απίστευτες νίκες της Εθνικής μας.  
  -Αν το έλεγες πριν αρχίσει η διοργάνωση ότι "ρε φιλαράκια, η Ελλάδα θα το πάρει στο τέλος"  θα σ' έπαιρναν για τρελό (τουλάχιστον!).  
  -Κι' όμως αυτό το "απίθανο" συνέβη .
  -Αρα ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.

  -Είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ  (και τη Γιουροβίζιον την κερδίσαμε!).

  - Στον Μεσαίωνα δεν υπήρχαν ...μπουκμαίηκερς:
  -  Αν ο Γαλιλαίος μπορούσε να ποντάρει στην ορθότητα της θεωρίας του (ότι η γη κινείται γύρω απ' τον Ήλιο και όχι το αντίστροφο όπως νόμιζαν, γιατί έτσι φαινόταν στη μάζα) πόσα θα πληρωνόταν; 
  - Θα γελούσαν με την...παράλογη ιδέα και του έλεγαν:   
  -"Εντάξει σπρώξε εσύ όσα έχεις πάνω σου και αν ...επαληθευτείς θα πάρεις τα χιλιαπλάσια!"  (εύκολα λεφτά - θα σκέφτονταν - και χωρίς ρίσκο αφού να! - ο ήλιος έρχεται από την ανατολή και φεύγει προς τη δύση...) 

  -Όμως ο παλαβός Γαλιλαίος δικαιώθηκε γλιτώνοντας και την πυρά της ιεράς εξέτασης που τον θεώρησε ...αιρετικό θρησκείας, φύσης και ...επιστήμης.  
  -Μάλιστα έπαθε σοκ ο κόσμος αργότερα όταν έμαθε ότι  ΔΕΝ  μας κάνει το χατήρι ο ήλιος να περιστρέφεται γύρω απ' τον πλανητάκο μας - αντίθετα - αυτός μένει  ΑΚΙΝΗΤΟΣ  και η Γη γυρίζει γύρω απ' αυτόν... άκου να δεις.
  - Λένε ότι υπάρχει ένας,  κάπου στην Ουαλία, που πηγαίνει και παίζει κάθε εβδομάδα στην ίδια εταιρεία στοιχημάτων το  ΙΔΙΟ ΠΟΣΟ  (50 λίρες) για το ΙΔΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: 

  - Ποιο είναι το ΣΤΟΙΧΗΜΑ;  

  -Οτι ο ήλιος θα βγει από τη  ΔΥΣΗ  και θα δύσει προς την ΑΝΑΤΟΛΗ.  
  -Μπορεί να συμβεί αυτό;  
  -Θεωρητικά ναι... αν αντιστραφεί η φορά περιστροφής του πλανήτη μας  (υπάρχουν αρκετοί τρόποι ώστε να συμβεί ακόμα κι' αυτό, π.χ. μετατόπιση πόλων, σύγκρουση με άλλο αστρικό σώμα κλπ. κλπ.).
  - Η πιθανότητα είναι 0,0001% αλλά αν συμβεί ο... τολμηρός Ουαλός θα γίνει δισεκατομμυριούχος  (πληρώνει πολλά αυτή η ...απιθανότητα)!  
  -Γι αυτό είναι γοητευτική η ζωή μας  ΓΙΑΤΙ  ΟΛΑ  έχουν έστω μία κάποια πιθανότητα να συμβούν...

Το θέμα είναι να τα προβλέψεις...



Συνολικές προβολές σελίδας