18 Ιουλ 2009

ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΑΛΙΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ



  -1,392, 1,415, 1,432...

  -Τι είν΄αυτά τα νούμερα; 
  (Οχι βέβαια,λογαριασμοί!) 
  -Λοιπόν,αυτά τα νούμερα είναι ¨ΤΙΜΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ¨ σε διάφορα πρατήρια -χθεσινές, σημερινές ή αυριανές, μικρή σημασια έχει... 
  -Και βέβαια, ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ο καθένας (αν και μπήκε -για συγκεκριμένο χρόνο- ¨ΠΛΑΦΟΝ¨).
  - Πάει αγουροξυπνημένος ο οδηγός στο πρατήριο της τάδε οδού και βλέπει 1,415.

  -Θυμάται όμως ότι στη λεωφόρο (1,5 χλμ. παρακάτω ΕΙΧΕ ΔΕΙ, ¨κάτι με το 3 μπροστά¨ ) και βάζει πλώρη κατά ΄κει για να γλιτώσει λίγα από τα λεφτά του.

  - ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ότι τον ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!  
  -Η ΤΙΜΗ 1,392 ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ από το 1,415...είκοσι τρία (23) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΠΤΑ γιατί, απλούστατα ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΨΗΦΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ (ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ) ,αφού το ΕΥΡΩ διαιρειται σε 100 (ΜΟΝΟΝ) λεπτά ή cents και ΟΧΙ σε 1000:

  -Αρα οι ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΤΙΜΕΣ είναι 1,39 και 1,41 αντίστοιχα, οπότε αν βάλεις 20 λίτρα το ¨ΚΕΡΔΟΣ¨ σου θα είναι ΜΟΝΟΝ! 2 ΛΕΠΤΑ X 20 λίτρα = 40 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ (ΤΑ ΕΧΕΙ ΞΟΔΕΨΕΙ ο οδηγός για τη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ στο πιο ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ!)

  -Ολοι αντιλαμβανόμαστε ότι το ΤΡΙΤΟ ΨΗΦΙΟ μπαίνει για να ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ο καταναλωτής ( το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ 0,001 του ευρώ 1/1000 του νομίσματος της Ε.Ε. ¨ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ¨ σε ...τριάμισι ΔΕΚΑΡΕΣ της ΠΑΛΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ -και πολύ λέω!).

  -Τί θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΨΗΦΙΟΥ στα καύσιμα.

  - Παράλληλα, για τον έλεγχο της ακρίβειας ( αφού ο Ελληνας ύστερα από 6,5 χρόνια ΧΡΗΣΗΣ του ΕΥΡΩΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ¨ΑΞΙΑ¨ ΤΟΥ και το έχει -ολίγον τι- ...εξευτελίσει).

   ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ σε ΔΙΠΛΗ - ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ: π.χ. σάντουιτς 3,90 ευρώ/1.328 δρχ. ή καφές 3,60 ευρώ /1.227 δρχ.

  -Ισως έτσι ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ σε κάποιο βαθμό Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ: 

  -Ας σοβαρευτούμε λίγο,το ΕΥΡΩ το καταντήσαμε να μοιάζει με παλιό ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ. 

  -Πρίν ΓΙΝΕΙ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ (ναι, εκείνο με τον Ομηρο επάνω!) ΑΣ ΠΑΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ κάποια μέτρα-ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ!



Συνολικές προβολές σελίδας