16 Σεπ 2009

Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...



  -Κάθε φορά που γίνονται εκλογές σε τούτη την πολύπαθη χώρα ,κάνε μερικές μελαγχολικές σκέψεις, γύρω από το σύνολο της (υπέρ- πολυδάπανης...) διαδικασίας όσο και από την έλλειψη ¨εκλογικής αγωγής¨ του μέσου ψηφοφόρου! 

  -Ακούς ¨γνώμες¨,όπως: ¨όλοι ίδιοι είναι ¨,¨εγώ δεν πάω να ψηφίσω¨,ή ¨εγώ θα ρίξω λευκό ή άκυρο¨,( για ενημέρωση σας ,λέω ότι το λευκό προσμετράται ως ΑΚΥΡΟ, δηλ. ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ στα έγκυρα επί του συνόλου -απλώς καταγράφεται στη λίστα ψήφων και τίποτα περισσότερο!) ,ή ¨εγώ ΔΕΝ ασχολούμαι καθόλου¨...

  -ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΛΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ το (έτσι κι΄αλλοιώς) -ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ!

  -Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο μέσος πολίτης βλέπει την εκλογική διαδικασία σαν ποδοσφαιρικό ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και όχι σαν ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΝΩΜΗΣ, ΑΠΟΨΗΣ, ΘΕΣΗΣ και για το πώς -τέλος πάντων- θέλει να κυβερνηθεί η χώρα του. 

  -Δόξα τω Θεώ, (ή τον Αλλάχ ή τον...Βούδα -αν προτιμάτε...) υπάρχουν 25με τριάντα -τόσα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ- που σου δίνουν στο χέρι πριν μπεις στο παραβάν. ΚΑΝΕΝΑ δεν ¨σου κάνει¨;
  - Αποκλείεται (στατιστικά και μαθηματικά!)
  - Κάποιο απ΄τα 30να μην ¨προσομοιάζει¨ με τις δικές σου ιδέες και απόψεις , (εκτός αν ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΕΣ και ΑΠΟΨΕΙΣ ή ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΑΡΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τις ΘΕΣΕΙΣ , των διαφόρων- και πολλών- πολιτικών σχηματισμών -ΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!

  -Ούτε η αποχή, ούτε τα λευκά -άκυρα είναι λύσεις ,ούτε να...ακολουθείς τα ¨γκάλλοπς¨ (που συχνά πέφτουν έξω...) ή τις ¨γενικές τάσεις¨, αποτελούν υγιή εκλογική συμπεριφορά.

  -Σίγουρα θα ρωτήσετε: 
  -¨Και ποιός ψηφίζει ΣΩΣΤΑ, ρε μάγκα; 
  -Απάντηση (ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ): 
  - Ψηφίζει ΣΩΣΤΑ εκείνος που επιλέγει μέσα από τα πολλά ψηφοδέλτια, εκείνο που τον αντιπροσωπεύει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ,(το τέλειο είναι σχεδόν ανέφικτο).

  - Χωρίς ν΄ ανησυχεί ιδιαίτερα αν το κόμμα που ψήφισε, θα βγεί πρώτο ή ...δέκατο έβδομο. 
  -Σημασία έχει ότι ΕΞΕΦΡΑΣΕ τη γνώμη του! 
  -Αυτά! 
  -ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ.

   -ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: 
  -Μία χιονοστιβάδα αποτελείται από πολλές-πολλές μικρές νιφάδες -ο νοών νοήτω! 

  -Οπότε...ΟΛΑ μπορούν να συμβούν αρκεί να το θελήσουμε...

  -Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΔΕΝ ΩΦΕΛΗΣΕ  ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Συνολικές προβολές σελίδας